måndag 13 februari 2017

Avsnitt 8 - SpenatSpenat, spenat, spenat! Hela detta avsnitt är tillägnat den användbara bladgrönsaken spenat. Hur odlar du den bäst?Det bästa med att odla sin egen mat är att man själv kan påverka vad det är man stoppar i sig. Efter år av odlande har vi lyckats forma våra odlingar efter våra familjers behov och önskningar. I Johannes familj har tomater blivit en av de viktigaste grödorna som används i matlagningen varje vecka året om. I Saras familj är det spenat som äts flitigt till var och varannan middag.

I veckans avsnitt samtalar vi om spenatodling. Hur kan man på smarta sätt få stora spenatskördar? När ska man så för att slippa att spenaten går i stock och börjar blomma? Svaren finns i poddavsnittet.

För några dagar sedan uppmanade Sara alla att delta i något som kallas #spenatupproret. Det hela går ut på att så spenatfrön så tidigt som möjligt för att undersöka huruvida det kan ge en tidig skörd eller ej. Mer info finns på Saras blogg.

Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.

____________________


Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 

Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. 


Hälsningar


Sara & Johannes

Våra sponsorer i detta avsnitt:

http://www.nelsongarden.se/ https://www.impecta.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar