Press

Varmt välkommen till Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck
Premiär för vår podcast är den 27 december 2016. Smakprov i form av korta podd-avsnitt finns att dela på tvaodlareemellan.se. Avsnitten publiceras veckovis fram till premiären. Vill du ha tillgång till materialet tidigare än så går det givetvis att ordna. Trailer för podden finns att se och dela här: http://bit.ly/2fCAAXg.

Nedan finns foto, logga samt en beskrivning som gärna får, efter samråd med oss, användas för publicering. Våra kontaktuppgifter finner du under fliken Kontakt.

           Johannes Wätterbäck & Sara Bäckmo
Foto: Johannes Wätterbäck


  Logga Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck 
Illustratör: Theres Lundén

Ny podcast: ”Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck”


Vi delar en passion för odling! Vi älskar grönsaker och tycker det är det roligaste som finns att odla dem. Nu vill vi dela vår grönsakspassion med fler - på nytt sätt. Därför gör vi en podcast!

I det nya samarbetet möts Skillnadens Trädgård och Farbror Grön, två trädgårds-bloggar med fullt fokus på grönsaksodling. Lantlig hemodling och urbana grönsaksdjungler på längden och tvären. Det här är en podd om hur det är att leva som grönsaksodlare. Samtal två odlare emellan där vi följer våra vedermödor i trädgården, vi delar våra bästa odlingstips, dummaste misstag och lyckligaste trädgårdsminnen.


Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck” har premiär den 27 december 2016 på tvaodlareemellan.se. Redan innan premiären har intresset varit mycket stort från både publik och sponsorer. Podden finansieras med hjälp av sponsring från blandade företag verksamma både inom trädgård och andra branscher.


”Inget går upp emot en pratstund med en annan odlare, säger Johannes Wätterbäck. Särskilt om det visar sig att 
man har exakt samma driv, nyfikenhet och odlingsglädje. ”

Om Sara Bäckmo
Sara driver köksträdgården och bloggen Skillnadens Trädgård, Sveriges största trädgårdsblogg. Hon odlar grönsaker året om i sin köksträdgård några mil söder om Växjö. 2016 kom boken Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi och uppföljaren Skillnadens Mat kommer i augusti 2017. Läs mer på skillnadenstradgard.se.

Om Johannes Wätterbäck
Johannes odlar på flera platser i Västerås och driver bloggen Farbror Grön. Han är en uppmärksammad och erfaren stadsodlare som bland annat odlar på flera tak. 2015 släpptes boken Alla fingrar gröna, som Johannes skrivit tillsammans med Theres Lundén. Boken har bland annat blivit utsedd till årets köksträdsgårdsbok. Läs mer på farbrorgron.se.


”Jag har gjort radio i 20 år, det är lite som att komma hem, säger Sara Bäckmo. Jag älskar det talade mediet 
och tycker det ska bli underbart att utforska podd-världen!”...