söndag 1 januari 2017

Theres är vår tredje medarbetare
Vi vill presentera ännu en medarbetare i detta roliga projekt. Theres Lundén är illustratören bakom loggan och en medarbetare som håller sig lite i bakgrunden.


Theres är ena halvan av Farbror Grön tillsammans med Johannes Wätterbäck. De lever tillsammans och odlar och skriver på deras gemensamma blogg farbrorgron.se och är båda författare till Alla fingrar gröna. Redan från start har Theres varit med i alla tankar kring skapandet av vår podcast. 

I ett projekt som detta, behövs flera olika kompetenser. Vår gemensamma grundinställning är "kan själv"och vår innerliga strävan är att göra så mycket som möjligt själva. Det innebär att vi inte har något externt produktionsbolag som förser oss med marknadsföringshjälp, sponsorer, grafisk form, studio, manus eller regi. Allt är av egen kraft. Läs om våra olika ansvarsområden under Om i menyn.

För knappt ett år sedan föddes idén om att skapa en podd tillsammans. Men från idé till verklighet tar det sin lilla tid. Vi har tillsammans alla tre diskuterat upplägg, manusidéer, sponsring och marknadsföring. Vi har flera meter långa chat-konversationer om allt som rör podden. Från tidiga morgnar till sena kvällar har vi möts över internet. Vilket fantastiskt redskap.  Men vi är bara i startgroparna ännu. Under minst ett år kommer vi att fortsätta vårt arbete.


Tre frågor till Theres

Hur tänkte du när du gjorde loggan?
Först och främst tänkte jag på att ni två är profiler i trädgårdssammanhang. För att lyssnare direkt ska förstå vilka som medverkar i podden, tyckte jag att era ansikten ska synas tydligt.
Var den svår att göra?
Det tog såklart några timmar att göra den. Först behövde jag hitta två foton på er som hade ungefär samma konstrast och att ljuset i bilderna kom från samma håll. Provade lite olika bilder innan jag hittade dessa. Sen arbetade jag fram bilden i programmet Graphic, steg för steg. Det är alltså inget filter eller särskild effekt jag använt.
Du gör inte bara illustration till Två odlare emellan utan en del andra grejer också. Vad då?
Det är jag som är ansvarig för denna sida och när poddavsnitten är klara publicerar jag dem på libsyn, soundcloud och här på tvaodlareemellan.se. Jag håller koll på statistik och finns med som ett bollplank i allt som rör podden.

Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck, skildrar arbetet i Johannes och Saras respektive odlingar under hela året. Livet med odling. Livet som odlare. Här finns de nördiga tipsen och erfarenheterna som ger stora skördar under hela året. Frågvist och intresserat, lättsamt och vardagligt. Ett samtal mellan två eldsjälar, entusiasmerande och nyfiket från två perspektiv – urban odling och odling i hemträdgården.


Lyssna på ett smakprov!I vårt arkiv finner du alla publicerade avsnitt.

Hälsningar
Johannes & Sara

1 kommentar:

  1. Siv Lindström6 januari 2017 08:17

    TACK!!!!' för denna podd och logga!!!Följer er med nyfikenhet! Lär mig massor!!Lycka till!!

    SvaraRadera