måndag 20 november 2017

Avsnitt 41 - Frösamlaren och löksättaren



”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön.  Lyssna på ett samtal om vad våra trädgårdar betyder för oss och hur man odlar bananschalottenlök. Avsnittet handlar också om vårt andra gemensamma intresse - musik. 



Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes och Acast. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.


____________________


Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 


Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn.


Hälsningar


Sara & Johannes


Avsnittet sponsras av:


https://www.bokashi.se/

3 kommentarer:

  1. Hej! När jag hör ordet "kålgård" så ser jag framför mig en inhägnad odlingsyta. Kan det vara rätt? Här uppe i Norrbotten så släppte man korna på skogen på sommaren men hästarna fick gå lösa i byn. Därför hägnade man in allt som man var rädd om så det inte blev uppätet. Många äldre har berättat hur de fick springa och vara rädda för hästarna som inte var så snälla alla gånger...

    SvaraRadera
  2. Hej, håller med ovanstående. Det är så jag också förstått betydelsen av kålgård. Tips på en väldigt informativ bok om köksträdgården genom historien är "köksträdgårdens historia" av Marie Hansson. Om jag inte minns fel så tar hon även upp det här med att det faktiskt förr odlades tidigt och sent på året. Till varje kapitel hör också en lista på växter som odlades vid den tiden, tagna ur samtida historiska dokument. Riktigt intressant för de som är intresserade av hur trädgården förändrats genom historien.

    SvaraRadera
  3. Det är först idag, den 26 nov som jag får tid att lyssna. Hör att ni pratar lite om begreppet kålgård.
    Här är en intressant länk i ämnet:
    https://www.slu.se/ew-nyheter/2016/10/koksvaxter-viktiga-i-1700-talets-jordbruk/

    SvaraRadera