Kontakt



Sara Bäckmo
info@skillnadenstradgard.se

Johannes Wätterbäck
johannes@farbrorgron.se

Theres Lundén
theres.lunden@hotmail.com

9 kommentarer:

  1. Oj, vad härligt det är att lyssna på er, känns som att våren redan är på väg, trodde jag var ensam om att uppleva att ljuset är tillbaka. Energin ni tillför mig kan liknas med nässelvatten till plantorna. Helt plötsligt blir allt möjligt, och jag vill bara odla, odla, odla.. tack för det ni gör, vet att många med mig tycker likadant.. hoppas ni orkar fortsätta länge till.. TACK

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Underbart avsnitt!
    Appropå ej brunnen gödsel, så har jag fått lära mig att när det gäller hästgödsel så kan den färska gödseln innehålla mycket ogräsfrön, eftersom hästarna är usla matsmältare (dvs fröna går rakt igenom). Vet inte om det är sant. Har proppat mina djupbäddar fulla med färsk gödsel (dock rätt djupt), så vi får väl se :)

    SvaraRadera
  4. Susanne Wheelan18 mars 2017 kl. 08:37

    Hej, ser fram i mot eran pod varje gång, så hjälpsamt på många nivåer :-) Det har varit en liten diskussion på en av FB trädgårdsgrupperna om papper i bokashin. Jag ser att Sara har papper i bokashin, och det verkar fungera. Jag själv använder hinkar från storköket med papper i botten och när jag varvar. Men jag har börjat nu i vinter :-) Nu säker en del att det tar längre tid att bli jord om man har papper i, Stämmer det? Och att det stör fermenteringen ?

    SvaraRadera
  5. Hej, jag lyssnade på er om sommarsemester och bladlöss. Precis som Sara så har jag fruktansvärd många bladlöss i min odlingstunnel. Jag försöker med nässlorvatten. Nässlor läggas i vatten under 8 tim. Det ska inte vara länge tid sägs det. Sen spray på plantan. jag har bara testad en gång och det räcker så klart inte. Nu funderar jag över om man kunde förebygga lössangreppet. Jag koppte mina plantor Brusselkål, Brokkoli och paprika men jag visste inte att jag skulle duscha dem. Så även plantorna som jag sådde själv blev ju full av löss. Men hur blir det till nästa år, tror ni? Det är första gång jag har min tunnel och har investerat jätte mycket i lådor och jord. Håller sig löss i jorden eller dö alla under vintern? Behöver man bytta ut något så man slipper besvären nästa år? Jag köpte min odlingstunnel för att det var så svårt att lyckas i friland. Min kål blev alltid uppäten av larver där ute så nu skulle den bli mer skyddat tänkte jag. Men, som ni sa, man lär sig med åren!
    // Dorit

    SvaraRadera
  6. Hej. Vill bara påpeka att luktärt inte är giftiga. I avsnitt 31 pratar ni om det.
    Mvh
    Besservisser

    SvaraRadera
  7. Hej, tack för en superpodd! Önskemål på ämne, tips på fleråriga grönsaker. Tex lungrot. Har en sådan hemma, inte smakat än men står frodig och fin. Verkar inte bekommas av frosten här i skåne alls än så länge. Har ni någon erfarenhet av liknande perenner? Är de lika goda som spenat tex? Verkar väldigt lättskötta och friska i övrigt.

    SvaraRadera
  8. Fin podd men stör mig lite på volymen. Saras röst går igenom väldigt bra medan Johannes är mycket svårare att höra. Borde inte vara svårt för er att åtgärda med mikrofon eller mixning.

    SvaraRadera
  9. Lyssnar på senaste avsnittet och skrattar högt, när Sara berättar om hur hon lyssnar på böcker som hon inte behöver lyssna på! Jag gör precis likadant, bland annat plöjde jag hela Sagan om Isfolket på Storytel, i trädgården, utan att minnas ett dugg av vad jag lyssnat på :) Jag kan inte lyssna på er pod, eller andra intressanta poddar, om jag gör något annat än tar en promenad :)

    SvaraRadera