tisdag 26 juni 2018

Avsnitt 69 - Mållor och oanmälda besök


”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön.  Veckans avsnitt handlar om olika mållor, svedjerova och klumprotsjuka. Vi pratar också om oanmälda besök.   


Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Spotify. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.


____________________


Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 


Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn.


Hälsningar


Sara & Johannes


Huvudsponsor

2 kommentarer:

 1. Jag vet tre ställen med klumprotsjuka. Ett söder om Säffle där hela gården på många många hektar är nedsmittad pga raps och annan kålodling som skett allt för intensivt och min kompis som flyttade dit fick lägga ner alla idéer om att odla kål för husbehov. Det andra ligger mellan Hamar och Lillehammer i Norge där min väns mamma i deras husbehovsodling inte kunde ha kålväxter pga eget upparbetad klumprotsjuka. Det tredje är utanför Karlstad i en husbehovsodling.
  Nog finns det klumprotsjuka allt. Jag kör med 8 år mellan kålen för säkerhets skull...

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag kan säga att även jag, utan några barn alls, avskyr stannatillbesök. Känningar eller inte, spelar ingen roll. Vi lever ett uteliv bland hästar, katter och gårdsaktiviteter. Jag släpper helt enkelt inte in dom. För jag mot min vilja, ber om ursäkt att det är ostädat och rörigt inne.
  Det vill jag egentligen inte, vill hellre säga tat som det är eller skyll er själva. Vår gård ligger jämte en liten genomfartsväg, med bilar och cyklister. Av någon anledning är det okej att stanna om man ser oss ute och prata bort lite tid. För vi har ju all tid i världen.... Ironi
  Kram till er båda. Jag förstår er! 💙

  SvaraRadera