måndag 5 juni 2017

Avsnitt 25 - Bärsticklingar och tomatodling i hink


”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön. Lyssna på ett samtal om förökning av bärbuskar och Saras tomatodling med bottenlösa hinkar.

Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.


____________________


Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 


Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. Hälsningar


Sara & Johannes

Våra sponsorer i detta avsnitt: 

rabattkod: tvåodlare20

2 kommentarer:

 1. Hej och tack för en underbar podd! Ni är så mysiga att lyssna på och jag vill göra allt ni gör :)
  I veckans avsnitt börjar ni prata om att ta syrensticklingar (som jag väntat och letat info om detta!!) och du Sara sa att det var så enkelt.... Men sen då?? :) Hur gör man?
  Har några kvistar jag klippt från buske och satt i vatten. Väntar på att de ska bilda rötter sedan två veckor tillbaka, men inget händer. Eller jo, det kommer små blomknoppar! Men jag vill ha rötter! Ska de stå kallt? Varmt? Direkt i jord? Gödning?
  Tacksam för svar :)
  PS. Kan man ta en tomatstickling när som helst? Innan/efter blomning, med utan tomater på kvisten mm?
  Tack för den bästa poddan av dom ALLA :)
  //Maria
  maria_fastesson@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Håller med ovan nämnda talare ;bästa podden! Ever!
  Jag önskar mig ett avsnitt om skörd - alltså från landet till köket. Hur gör ni? Klipper ni av morotsblasten ute eller inne? Tvättar ni potatisen under trädgårdsslangen eller i vasken, eller kanske I badkaret? Hur gör man för att inte få jord i hela köket o en kompost som svämmar över vid varje måltid? Vad vågar ni låta barnen skörda? Vad skördas för att lagras? Bryr ni er om torrt väder vid skörd av örter? Vissa saker får man bara skörda viss tid-typ rabarber o sparris. Följer ni det?
  Frågorna är många-som ni ser!
  Tack för all inspiration o trädgårdspepp! Hurra för er /Skåne-Elin

  SvaraRadera