måndag 6 mars 2017

Avsnitt 11 - Bygga jord
I november och december släppte vi några kortavsnitt av vår podcast. Ett av avsnitten handlade om jord och här kommer nu fullängdsavsnittet om hur vi tänker kring byggandet av en bra jord.

Vi har verkligen något gemensamt när det gäller odling, och det är det här med jord. För oss har det en mycket viktig roll i vårt odlande. Många är de timmar då vi vandrat runt i våra odlingar och funderat över hur vår jord ska bli så bra som möjligt och hålla sig i ett tillfredsställande skick. Vi båda är överens om att organsik material i våra jordar gör susen. Men på Johannes takodling blir skördarna stora trots att jorden inte innehåller särskilt mycket organiskt material. Lyssna på vårt samtal om hur han gjort för att få till en bra jord.

Våra följarfrågor handlar om ph-värde, utfyllnadsmaterial och om brunnet gödsel.

Läs gärna mer om våra tankar om jord. Sara beskriver hur hon lyckas få en jord som hon inte behöver gräva i och Johannes har ett inlägg om biokol som han använder flitigt i sin jord.

Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.

____________________

Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 


Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. Hälsningar


Sara & Johannes

Våra sponsorer i detta avsnitt:  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar