tisdag 24 januari 2017

Avsnitt 5 - VintersåddVeckans avsnitt handlar om att så grönsaker i kall jord och under ett täcke av snö. Vi kallar det för vintersådd och är något vi gärna gör varje vinter.


Det finns en uppsjö av grönsaksfrön som tål att sås i mycket kall temperatur. Sedan ligger de i jorden och inväntar rätt tid att börjar gro och växa. Varje år petar vi ner mängder av frön i jorden mitt i kallaste vintern och får framåt våren väldigt fina plantor som vi antingen planterar ut eller skördar direkt. I veckans avsnitt får du veta hur vi går tillväga när vi vintersår.

Vi har på våra respektive Youtube-kanaler filmklipp om just vintersådd. Se gärna Saras klipp om vintersådd i plastback och hur Johannes vintersår för tidig skörd.

Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.
____________________


Sponsring
I denna podd finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 

Pressmaterial

För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. 

Hälsningar


Sara & Johannes
Våra sponsorer i detta avsnitt:

  

3 kommentarer:

 1. Otroligt intressant podd!!! Tack för att ni delar med er till oss andra av era diskussioner!
  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sara och Johannes27 januari 2017 21:44

   Så roligt att höra!

   Radera
 2. Tipps för att göra hål i plastbackar är att använda lödkolv.

  SvaraRadera