tisdag 13 december 2016

Kortavsnitt 6 - Jord

Foto: Linda Eliasson


Det är svårt att prata i tio minuter om jord. Mycket svårt. Det finns hur mycket som helst att snacka om och vi kommer återkomma till jordämnet många gånger om.Vi har båda odlat många år på landet och skapat vår egen jord av det vi haft runt omkring oss. Mängder av organsikt material omvandlar vi med maskars hjälp till fin matjord varje år. Sara använder sig av täckodling som ger en mycket mullrik och näringsrik jord. Johannes håller sin kompost igång för 24:e året för att kunna berika sina pallkragar med organsikt material.

På ett tak i staden är det annorlunda. Där finns varken kompost, maskar eller organsikt material, men ändå blir skörden stor varje år. Hur går det till? I vårt sista korta poddavsnitt innan premiären den 27 december, pratar vi om att skapa egen jord.

För några somrar sedan gjorde vi ett filmklipp om just täckodlingen i Skillnadens Trädgård.
Sponsring
I den nya podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 

Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. 

Vår podcast finns även att följa på iTunes, Acast och Soundcloud. Sök på Två odlare emellan så hittar du oss där.

Hälsningar


Sara & Johannes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar