måndag 17 april 2017

Avsnitt 18 - Bevattning





”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön. Lyssna på ett samtal om hur vi vattnar våra odlingar och hur vi rent praktiskt gör för att hålla vår jord så fuktig som möjligt utan att behöva använda allt för mycket vatten.



Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.



Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 


Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. 



Hälsningar


Sara & Johannes

Våra sponsorer i detta avsnitt: 


  

8 kommentarer:

  1. Hej! Ett sätt att samla vatten som jag använder under torrperioder är att ställa 5-7 litershinkar i slasken och hålla kranen över när jag sköljer något. Viktigt att det inte finns något diskmedel i det som man häller ner i hinken. Matrester går däremot utmärkt.

    SvaraRadera
  2. Pernilla Aneskans18 april 2017 kl. 11:45

    Jag har en som jag tycker lyxig variant. Jar har en grävd brunn som inte gav något vatten (pga dålig vattenåder). Till den leder jag allt vårt dagvatten från husets hängrännor samt när vi tömmer barnens pool. Sen pumpar jag upp vatten därifrån till en kubiktank med tappkran, så vattnet blir uppvärmt. Den står lite undanskymt för den är ju ganska ful. Där kan jag hämta vatten nästan hela året till mina kannor. Vi har inte frysgrader mer än korta perioder i regel här i Blekinge. Härligt att kunna använda regnvatten så mycket och inte känna att man slösar kranvatten.

    SvaraRadera
  3. Jag känner inte igen att pallkrageodling kräver mycket vatten. Det kanske beror på att jag tömmer en hel 10 liters vattenkanna i varje dubbelpallkrage. Då avdunstar inte så mycket och rötterna söker sig neråt.

    SvaraRadera
  4. När jag lyssnande på avsnittet och Johannes nämnde att han inte kunde ha täckmaterial på takodlingen eftersom det blir för blött och eftersom det blir för mkt jobb med att släpa upp det så kom jag att tänka på gamla tidningar. Det har jag använt sin täckmaterial och det fungerar toppen! Jag har sett att Metro har stora återvinningslådor för gratistidningarna som man får i kollektivtrafiken i stockholm så man kanske skulle kunna få gamla tidningar därifrån? Värt att kolla upp iaf! Tusen tack för en riktigt riktigt bra podd!

    SvaraRadera
  5. Nåt som känns hemskt är att tömma ut barnens badkarsvatten rakt ut i avloppet, och de badar ofta, nästan varje dag! Men jag har inte kommit på nån jättebra lösning, om de inte har tvålat sig tar jag ibland några vattenkannor och vattnar med, men jag borde kanske ha en tunna jag kan samla det i...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förresten, tips på var man får tag i bra vattentunnor?

      Radera