måndag 25 september 2017

Avsnitt 37 - Frön och kluriga namn”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön.  Lyssna på ett samtal om att ta egna frön. Avsnittet handlar också om glädjen att odla och svårigheten att uttala sortnamn på rätt sätt. Hur uttalas egentligen "Isop"?Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes och Acast. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.


____________________


Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 


Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn.


Hälsningar


Sara & Johannes


Vi rekommenderar:


3 kommentarer:

 1. Vad kul att ni pratar språk! Jag tycker faktiskt att man får säga som man vill. Ni förstår ju båda två vilken växt ni pratar om, så vad är problemet? :)

  Betoningen är en hel vetenskap, men förkortat kan man säga att äldre svenska och engelska ord ofta har betoning på första stavelsen (trÄdgård), medan latin och franska ofta betonar sista eller näst sista stavelsen (konsErver, potagEr), som Johannes var inne på. Många ord som kommer in i svenskan från andra språk försvenskas mer och mer med tiden, så det är svårt att säga vad som är "rätt" just nu. Isop verkar komma från grekiskan, men har funnits i svenskan i 400 år. Ska det då uttalas på svenska eller grekiska...?

  Vill ni absolut ha en auktoritet att hänvisa till på så finns rekommenderat uttal på ne.se och på svenska.se, och i det här fallet verkar båda föreslå betonat i och kort o, "IIIsåpp".

  SvaraRadera
 2. Jag säger också isååååp som Johannes! 😊 iiiiisåpp känns fel. Men roligt att de rekommenderar det uttalet...

  SvaraRadera
 3. Utan något som helst språkligt belägg, säger jag också isåååp, som Johannes...

  SvaraRadera