måndag 24 april 2017

Avsnitt 19 - Köldknäppen i april

”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön. Avsnittet handlar om hur våra respektive odlingar reagerade på köldknäppen under påskhelgen. Vi samtalar också om potatisodling, våra baljväxtfavoriter och tidiga skördar av rädisor.  Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes, Acast och Soundcloud. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.

Sponsring
I den här podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 

Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. Hälsningar

Sara & Johannes


http://www.foreningensesam.se/http://www.tradgardsamatorerna.nu/

2 kommentarer:

  1. Foderärter – Släpärter. En liten fråga till er två: Här i Finland har vi bland finlandssvenskarna (alltså den svenskspråkiga befolkningen i Finland) en sommartradition under högsommaren. Vi äter släpärter. När foderärterna har blivit någorlunda välmatade, men innan ärtskidorna börjar hårdna, plockar vi dem, kokar i saltat vatten tills skidorna börjar öppna sig (ungefär en halv timme). Sedan smälter vi en ordentlig klick smör med vatten i en kastrull, och var och en vid bordet får ett snapsglas med smör-vattenblandningen. Ärtskidorna doppas i smörblandningen och så drar vi ärtskidorna mellan tänderna så att både ärterna och de mjuka delarna av ärtskidorna blandas i munnen. En del ärtskidor öppnar sig i glaset med smör, men det är inget problem, snarare ett litet tillägg: När vi har ätit vad vi orkar och har ett glas nästan fullt med ärter och smält smör, så tömmer vi helt sonika glaset med smör och ärter i munnen. Finns den njutningen någonstans i det svenska köket? Om ni inte känner till den så njut någon gång. Om inte annat kan det vara ett vegetariskt alternativ till kräftor om ni bara har ärter av rätt mognadsgrad ännu i slutet av augusti eller när det nu är ni får äta kräftor. Här startar den säsongen den 21 juli.

    SvaraRadera
  2. Tack för en grym och lärorik podcast! Fantastiskt kul och framförallt intressant att lyssna på. Keep up the good work!

    SvaraRadera