tisdag 15 november 2016

Kortavsnitt 2 - Kållarver
Knappt sex veckor kvar till premiären den 27 december. Nedräkning pågår med ett smakprov per vecka.  Lyssna till vårt samtal om kållarver i podcasten Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck.


Att drömma om fantastiska kålskördar är lätt. Det finns mängder med kålsorter och det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med all skördeklar kål. Om det blir någon kål. Den som odlar kål inser ganska snart att det inte bara är odlaren själv som är sugen på att kalasa på kålen.
 Men hur gör man då för att få ha sin kål ifred från skadedjur? Lyssna på vårt korta poddavsnitt om just kål och kållarver.


Fler knep för att hålla skadedjur från din kålodling finner du på våra olika Youtube-kanaler. Johannes visar konkret hur han bekämpar kålfjärillarvens ödeläggande av kålbeståndet och Sara ger värdefulla tips på hur man enkelt minskar snigelangrepp i kålgården.

Vilka knep har du för att skydda din kål? Dela gärna med dig av tips, tankar eller frågor kring kål och bekämpning av kållarver.

Sponsring
I den nya podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn. 

Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn. 

Vår podcast finns även att följa på iTunes, Acast och Soundcloud. Sök på Två odlare emellan så hittar du oss där.


Hälsningar

Johannes & Sara
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar